Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 04. 2013. 18:13 >> 18:13
4

ZA DAN MLADOSTI

Štafeta mladosti kreće iz Berana

Liga antifašista jugoistočne Evrope organizovaće Štafetu mladosti, simbol bratstva i jedinstva naroda bivše Jugoslavije, manifestaciju koja je obnovljena prošle godine.

Jedna štafeta krenuće iz Crne Gore i biće ostavljena u Kuću cvijeća na grobu Josipa Broza Tita u Beogradu, 25-og maja. Istog dana stići će idruga štafeta u Titovu rodnu kuću u Kumrovac, iz Slovenije.

Član predsjedništva Lige Radislav Stanišić iz Jugoslovenske komunističke partije, kazao je da će štafeta krenuti iz Berana, u subotu u podne, proći kroz Bijelo Polje, Mojkovac i nekoliko primorskih gradova.

U nedjelju, dočekaće je Nikšićani u 19 sati kada će na platou Robne kuće biti priređen kulturno zabavni program. Narednog dana štafeta iz Plužina nosi se u Podgoricu, nakon čega kreće za Makedoniju, kazao je Stanišić.

Štafeta, kao i prošle godine, urađena je u Zenici, rekao je Stanišić, podsjetivši da je manifestacija, započeta 1945. na predlog omladine Kragujevca u čast Titovog rođendana 25. maja, trajala do 80-tih godina prošloga vijeka.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније