Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2015. 22:30 >> 22:20

ĐACI IZ TIVTA

Humanitarnom akcijom obilježili dolazak jeseni

Đaci britanske internacionalne škole "Arcadia Academy" iz Tivta, po ugledu na vršnjake iz Velike Britanije, obilježili su smjenu godišnjih doba, ulazak u jesen i takozvani Harvest Festival ili festival žetve.

Internacionalna škole iz Tivta je tom prilikom, zajedno sa NVO Banka hrane organizovala humanitranu akciju, čiji je cilj bio da se humanost i solidarnost razvija kod djece od najranije dobi kao i pružanje pomoći u hrani, higijeni, obući i odjeći najugroženijim stanovnicima naše države.

Iz Banke hrane su kazali da će prikupljena pomoć biti podijeljena u petak, 25. septembra.

"Iako je u Tivtu veoma sunčano, đaci britanske internacionalne škole Arcadia Academy, obilježavaju ulazak u jesen i takozvani Harvest Festival ili festival žetve. Oni su sakupili hranu koju će u petak, donirati onima kojima je najviše potrebna", saopštio je volonterski tim fondacije Banka hrane.

Jedna od mnogih nastavnika iz Engleske koji predaju u toj školi, Nicola Nielson, bila je počastvovana što je imala priliku da u Crnoj Gori organizuje takvu humanitarnu akciju.

"Prvo prošle godine, kada smo svu sakupljenu hranu odnijeli drugarima iz Dječijeg doma u Bijeloj, pa opet ove godine. Voljela bih da to preraste u jednu lijepu tradiciju,” kazala je jedna od mnogih nastavnika iz Engleske koji predaju u ovoj školi", kazala je Nielson.

Akademski direktor škole "Arcadia Academy", Milija Božović, rekao je da je izuzetno bitno da se djeca humanosti uče od malena.

"A da mi, ljudi iz sfere obrazovanja, kao pravi skulptori ovih neiskvarenih dječijih duša, uključimo djecu u humanitarne akcije ovog tipa. Želimo da se zahvalimo Banci hrane na saradnji i da najavimo još zajedničkih inicijativa", poručio je direktor prve akreditovane Kembridžove osnovne škole (Cambridge Primary School) u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније