Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2013. 11:11 >> 14:30
2

NOVI ZAHTJEVI

VIDEO: Iz jame traže više

Grupi rudara nikšićkih Rudnika boksita, koja je drugu noć provela u jami Biočki stan u znak protesta što im Vlada nije odobrila pozajmicu od 320 hiljada eura, pridružilo se sinoć i desetak radnika Sektora tunelogradnje.

Predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović rekao je agenciji Mina-business da je sada u jami više od 20 rudara.

„Sinoć je u jamu ušlo i desetak radnika Sektora tunelogradnje koji su zamijenili nekoliko rudara koji se nijesu dobro osjećali“, kazao je Bojanović podjećajući na loše uslove u jami koja nije radila tri godine.

Rudari se nalaze u donjoj radionici, jer je gornja puna vode i napravilo se vještačko jezero.

 Prema riječima Bojanovića, rudarima se niko do sada nije obraćao.

Rudari su tražili pozajmicu od 320 hiljada eura za isplatu septembarske zarade i po 250 eura od oktobarske, uz garanciju potpisanim ugovorom vrijednim 600 hiljada.

„Umjesto da nam obezbijede svega 320 hiljada sad će morati oko dva miliona eura. Ne znamo kome je u interesu da Boksiti ne rade i da se u Opštinu Nikšić mjesečno ne sliva oko pola miliona eura“, kazao je Bojanović.

 

 

Izjava Bojanović

Silazak u jamu i ispostavljanje Vladi ultimativnih zahtjeva nije dobar put za rješavanje problema u Rudnicima boksita, ocijenio je predstavnik izvršne vlasti u Odboru direktora nikšićkog preduzeća, Predrag Stamatović.

Prema njegovim riječima, ugrožavaju se životi ljudi i šalje se loša poruka poslovnim partnerima.

„Pod veliki znak pitanja se stavljaju poslovni ugovori koji su bili na pragu realizacije. U ovom trenutku jedino realizacija dugoročnih poslovnih ugovora može biti pravi put za rješavanje problema u Boksitima“, rekao je Stamatović agenciji Mina-business.

On nije mogao da odgovori na pitanje zašto Vlada rudarima nije odobrila pozajmicu od 320 hiljada eura za isplatu septembarske zarade i po 250 eura od oktobarske, zbog čega je grupa od oko 20 radnika sinoć ušla u jamu Biočki stan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније