Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2015. 16:42 >> 16:34

MINISTARSTVO NAUKE

Formirane rang liste stipendija za izvrsnost

Ministarstva nauke i prosvjete dodijeliće 71 nacionalnu stipendiju za izvrsnost čija je ukupna vrijednost oko 605 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, od 71 odobrene stipedije, 43 su namijenjene za magistarske studije, 25 za doktorske i četiri za postdoktorske.

U saopštenju se kaže da su konačne rang liste za svaku od kategorija postavljene na veb sajtovima ministarstava i INVO projekta.

Podsjeća se da su ministarstva nauke i prosvjete u aprilu objavili Konkurs za program Nacionalnih stipendija za izvrsnost.

"Svrha programa je izgradnja istraživačkih kapaciteta dodjelom stipendija za magistarske, doktorske i postdoktorske studije na renomiranim ustanovama visokog obrazovanja i istraživanja u inostranstvu", pojašnjava se u saopštenju. 

Stipendistima se, kako se navodi, pruža prilika da dobiju međunarodno stručno iskustvo i pristup savremenoj istraživačkoj infrastrukturi.

Dodaje se da je program nacionalnih stipendija za izvrsnost kreiran u okviru projekta INVO “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније