Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

05. 10. 2015. 20:23 >> 20:11
1

RAZVOJ NVO

Izradiće šestomjesečni plan obaveza

U cilju efikasnijeg sprovođenja aktivnosti zacrtanih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja nevladinih organizacija (NVO) biće izrađen šestomjesečni plan obaveza resornih organa i tijela zaduženih za saradnju i razvoj NVO u Crnoj Gori.

To je danas dogovoreno na sastanku ministarke bez portfelja Marije Vučinović sa šefom Odsjeka za civilno društvo, medije i istraživanja u Evropskoj komisiji, Nikolom Bertolinijem.

Na sastanku je razgovarano o realizovanim aktivnostima na unapređenju odnosa Vlade Crne Gore i civilnog sektora, kao i razvoju civilnog sektora.

Vučinović informisala je Bertolinija, u svojstvu predsjednice Savjeta za razvoj nevladinih organizacija Vlade Crne Gore, o dosadašnjem radu Savjeta i realizovanim aktivnostima, ali i ključnim problemima i izazovima. 

„Bertolini je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora, pored Kosova, jedina država u regionu koja je formirala Savjet, naglasivši da je potrebno raditi na daljem unaprjeđenju njegove uloge“, saopšteno je iz Vlade. 

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama i dopunama Zakona o nevaladimim organizacijama.

Bertolini je istakao važnost usvajanja i Zakona o volonterizmu i Zakona o socijalnom preduzetništvu, koji su bitni sa aspekta daljeg unapređenja i razvoja civilnog društva u Crnoj Gori.

On je sugerisao potrebu da se ulože dodatni napori kako bi se ta dva zakona procesuirala od strane naležnog ministartva uz adekvatnu participaciju predstavnika civilnog društva.

„Na sastanku je postignut dogovor da se, u cilju efikasnijeg sprovođenja aktivnosti zacrtanih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja nevladinih organizacija, pristupi izradi šestomjesčnog plana obaveza resornih organa i tijela zaduženih za saradnju i razvoj nevladinih organizacija u Crnoj Gori“, kazali su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније