Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 10. 2015. 17:50 >> 17:39
4

GODIŠNJICA RADA

Stijepović: Zadovoljni postignutim, uradićemo više

Sumirajući rezultate prve godišnjice rada, gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, rekao je da je zadovoljan postignutim i najavio nove investicije.

Prvi koridor biciklističke staze biće spreman do kraja mjeseca, a a uskoro će početi i gradnja novog. Za asfaltiranje ulica do sada je utrošeno oko tri i po miliona eura.

„U partnerstvu s fondom za razvoj Kuča i građanima tog kraja, tokom prethodnih mjeseci asfaltirali smo glavnu saobraćajnicu od Doljana do Breoča. Investicija je duga 21 kilometar, a partnerski smo uložili milion i 200 hiljada eura“, istakao je Stijepović.

U vodovodnu i kanalizacionu mrežu uloženo je oko šest miliona eura. Uskoro će biti raspisan i tender za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

„Projekat je vrijedan  43,7 miliona eura. U partnerstvu s Vladom i Njemačkom razvojnom bankom upravo završavamo razgovore. Možda to učinimo i do kraja ovog mjeseca, oko zaokruživanja finansijske konstrukcije i nakon toga raspisaće se međunarodni tender“, najavio je gradonačelnik glavnog grada.

Do kraja godine biće završen i tržni centar na Koniku, a uskoro se očekuje i useljenje u gradski  parlament, istakao je Stijepović.

„Očekujem da i tu investiciju završimo do kraja godine. Ne zavisi sve od nas, a sredstva smo obezbijedili. Tender za opremanje tri sale je završen. Uspješno je izabran izvođač, a radove treba da okonča do 15. novembra. Upravo završavamo tender za namještaj u tom objektu i nadam se da ćemo 20 dana od 15. novembra, završiti i kompletirati sve radove kako bi, možda i svečanu sjednicu 19. decembra - povodom Dana Podgorice, održali u toj sali“, rekao je Stijepović.

Za planirane projekte potrebno je vrijeme, kaže prvi čovjek Glavnog grada. U planu je i Dom za stare koji će se umjesto u Donjoj Gorici graditi na Starom Aerodromu i u tom objektu biće mjesta za 250 korisnika. Uprava Glavnog grada podstiče mlade da se bave sportom, zato uređuje i rekonstruiše mnoga sportska igrališta, rekao je Stijepović.

“Mi smo uradili pet sportskih poligona u prigradskim mjesnim zajednicama. Na Zlatici smo uradili dva stadiona za potrebe Fudbalskog kluba Kom, čija je vrijednost milion i 200 hiljade eura, naravno u partnerstvu s Fudbalskim Savezom Crne Gore. Izgradili smo i 10 dječijih igrališta, takođe na prigradskom području da bi na taj način pokazali da nam je ravnomjerni razvoj grada jedan od prioriteta“, kazao je Stijepović.

Neće, dodao je, izostati ni nove ustanove za najmlađe.

“Zajedno s Vladom Crne Gore planirana su dva vrtića na Starom Aerodromu i u Zagoriču. U toku je tender za izbor najboljeg izvođača, a sredstva su obezbijeđena iz kredita“, istakao je Stijepović.

Velika ulaganja osim na području Gradske opštine Tuzi, predviđena su i u Gradskoj opštini Golubovci.

Ove godine za potrebe zaposlenih u upravi i za socijalno ugrožene biće urađena i zgrada sa 101 stanom, a gradonačelnik Stijepović je istakao i da će biti ponovo raspisan tender za izgradnju gradskog pozorišta, jer se na prvi niko nije odazvao.

Aleksandra Đurović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније