Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

07. 10. 2015. 08:02 >> 07:54
6

NA NACRT ZAKONA

Od SPC 4.500 primjedbi

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava primilo je 4.501 podnesak sa primjedbama i sugestijama na Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama, Dragutin Papović, kazao je da je više od 99 odsto primjedbi i sugestija dostavila Srpska pravoslavna crkva.

“Od ukupnog broja primjedbi 4.473 njih odnosi se na podneske koje su Ministarstvu uručili predstavnici Mitropolije crnogorskoprimorske i eparhija budimljanskonikšićke, zahumsko-hercegovačke i mileševske. Radi se o gotovo identičnim podnescima koje je u formi peticije potpisalo 32.011 građana i udruženja “ kazao je on Pobjedi. 

Papović tvrdi da su te primjedbe identične onima koje je Ministarstvu uputio Pravni savjet Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke, zahumsko-hercegovačke i mileševske.

On je kazao da se ostali podnesci odnose na primjedbe koje su Ministarstvu uputile gotovo sve vjerske zajednice u Crnoj Gori, predstavnici političkih partija, nacionalnih savjeta, drugih organizacija i građani.

Papović je objasnio da se primjedbe i sugestije odnose na gotovo sve članove Nacrta zakona, a najviše ih je na odredbe o teritorijalnoj konfiguraciji vjerskih zajednica, njihovom sjedištu, kao i treminologiji o vjerskim zajednicama i vjerskim službenicima.

On smatra da će poslije kvalitetne analize primjedbi, komentara i sugestija, kao i preporuka odgovarajućih tijela poput Savjeta Evrope i Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, ali i dijaloga sa svim vjerskim zajednicama, njihovi opravdani zahtjevi naći mjesto u prijedlogu zakona.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније