Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

08. 10. 2015. 20:29 >> 20:18

PODRŠKA EU

Za vladavinu prava 52 miliona do 2020.

Evropska unija (EU) će Crnoj Gori, od 2014. do 2020. godine, za oblast vladavine prava izdvojiti 52 miliona eura iz IPA fonda, saopšteno je iz Delegacije EU u Podgorici.

Navodi se da IPA 2, osmišljen kao novi okvir za pružanje pretpristupne pomoći, predviđa da 2014. godine bude uloženo 31,6 miliona i dodatnih 20,7 miliona za 2018. godinu za strateški cilj vladavina prava i temeljna prava. 

EU je, kako se dodaje, i do sada značajno pomagala reforme u toj oblasti budući da je vladavina prava u srcu procesa proširenja.

„Tako je od 2007. do 2014. u projekte iz ove oblasti uloženo 22,5 miliona eura. Time je omogućeno da se zemlja pozabavi pitanjima kao što su reforma pravosuđa i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, kazali su iz Delegacije.

Zahvaljujući tom novcu, kako je saopšteno, prvi put u Crnoj Gori uspostavljen je sistem alternativnih sankcija, izgrađen je Centar za tražioce azila, obavljena obuka za stotine policajaca, tužilaca i sudija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније