Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 10. 2015. 16:17 >> 16:07
1

ZAŠTITITI PROFESIJU

Ministarstvo osudilo napad na profesora

Ministarstvo prosvjete najoštrije je osudilo napad na profesora matematike u JU OŠ "Boško Strugar” Ulcinj. U reagovanju navode da je roditelj, koji je napao profesora, svojim ponašanjem dao loš primjer cjelokupnom društvu i ugrozio prevashodno sigurnost profesora, a potom i jedne od najčasnih i najodgovonih profesija.

Podsjetimo profesora matematike u OŠ "Boško Strugar" Sabro Koljenović pretukao je otac učenika, kojem je nastavnik upisao negativnu ocjenu. Profesor je zbog frakture nosa hitno prebačen u barsku, a potom i u podgoričku bolnicu ali se sada nalazi na kućnom liječenju.

“Profesija prosvjetnog radnika je plemeniti poziv koji nije samo sticanje znanja i vještina već i formiranje i usvajanje pozitivnih stavova i virijednosti mladih ljudi koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo prosvjete apeluje na građane da poštuju profesiju prosvjetnog radnika, nadajući se da će ovaj slučaj biti iznimka i da se nikada više neće ponoviti.

“Prosvjetni radnici zaslužuju poštovanje i podršku cjelokupnog društva s obzirom na to da obavljaju jedan od najtežih, ali i najljepših poslova, a od njihovog vaspitno-obazovnog rada, pored onoga što pojedinac nose iz porodice, zavisi kakav će neko čovjek postati. Nadamo se da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti mjere i sankcionisati počinioca napada na profesora u JU OŠ “Boško Strugar”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније