Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 10. 2015. 12:23 >> 12:11

ZVANIČNO

UCG punopravni član evropske HEPA mreže

Članstvo Univerziteta Crne Gore u Evropskoj mreži za zdravstveno-preventivnu fizičku aktivnost (HEPA) i zvanično je potvrđeno danas na godišnjem sastanku te organizacije u Istanbulu. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG jednoglasno je primljen u HEPA mrežu, kao jedina institucija iz Crne Gore kojoj je odobreno punopravno članstvo, saopštavaju sa Univerziteta.

HEPA funkcioniše u okviru Svjetske zdravstvene organizacije i bavi se unaprjeđenjem zdravlja kroz podsticanje fizičke aktivnosti.

„Osim godišnjeg sastanka, u Istanbulu se održava i šesta po redu međunarodna konferencija ,,HEPA Europe“, koja je ove godine okupila preko 150 učesnika. Na konferenciji su doc.dr Stevo Popović, prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje predstavili naučne radove ,,Efekti vaterpola na BMI visokotreniranih juniora“ i ,,Analiza ishrane adolescenata u Nikšiću“, navodi se u saopštenju.

Učesnici konferencije iskoristili su priliku da promovišu predstojeće aktivnosti, kao što je konferencija Crnogorske sportske akademije, koja se održava svake godine. To je  najveći regionalni skup u oblasti sportskih nauka, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније