Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 10. 2015. 08:14   >>  16:24 1

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Zapečatili i uklonili preko 250 objekata

Uprava za inspekcijske poslove je u ljetnjoj sezoni, zbog raznih nepravilnosti, zapečatila 114 i uklonila 144 objekata, podnijela 17 krivičnih prijava zbog nelegalnog priređivanja igara na sreću, divljih građevinskih radova i bespravne sječe šuma, istakao je direktor tog resora Božidar Vuksanović.

Kako je kazao, pojačani nadzor je trajao od 15.maja do 3. septembra.

"Stotinu inspektora, među kojima je bilo i domicilnih i angažovanih, Turistička, Tržišna, Inspekcija rada, Zdravstveno-sanitarna, Veterinarska, Inspekcija za zaštitu prostora i Inspekcija za morsko ribarstvo, usresređeno je bilo na Ulcinj, Bar, Budvu, Tivat, Kotor i Herceg Novi", naglasio je Vuksanović u intervjuu za Pobjedu.

On je istakao da su povremenim angažovanjem mobilnih ekipa pod nadzorom bili i planinski turistički centri Kolašin i Žabljak.

"Nepravilnosti na koje su uglavnom nailazili su neizdavanje fiskalnih računa, neisticanje cijena na propisan način, divlji rad, zapošljavanje na `crno`, šverc", rekao je direktor Uprave za inspekcijske poslove.

Kako je naglasio Vuksanović ipak je u odnosu na prethodnu godinu primjetno blago poboljšanje poštovanja zakona od strane poslodavaca u dijelu zapošljavanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније