Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 10. 2015. 08:15   >>  08:10

UDRUŽENJE RODITELJI

Država mora da pomogne porodici

Predsjednica udruženja Roditelji, Kristina Mihailović, smatra da postoji još puno načina na koje država može i mora da pomogne porodici, te da nijesu svi finansijske prirode. Za „zakon o majkama“ kaže da svaka priča, pa i ova ima dvije strane i tvrdi da je u ovoj ipak više pozitivne, pa neka bude i diskriminacije.

"Ako porazgovarate sa roditeljima shvatićete da njima život otežavaju mnoga 'tehnička' pitanja, poput nedovoljnog broja vrtića i škola, malo vremena koje provode sa djecom upravo zato što usljed nedovoljnog broja škola postoji više smjena pa im se radno vrijeme i smjena djeteta nadvezuju tako da se praktično ne gledaju, zatim nepostojanje kvalitetne zdravstvene zaštite i nekih osnovnih vrsta zdrastvenih usluga za porodicu", objašnjava Mihailović za Portal Analitika.

Dodaje da je najveći uspjeh udruženja Roditelji to što su na jednom mjestu okupili roditelje koji su u svakodnevnoj komunikacija sa njima, te što utiču na rješavanje problema sa kojima se roditelji suočavaju i na im ukazuju.

"Ono što nam je veoma važno je to što radimo konkretne stvari, i od toga nikada nećemo odustati, iako to donatorima nije od presudne važnosti ili je čak po nekada i minus. Pomirili smo se sa tim da vjerovatno nećemo moći da računamo na neku značajnijiu podršku organizacija koje finansiraju NVO sektor prvo jer generalno djeca i roditelji nijesu kategorije koje su ranjive prema njihovoj procjeni, i jer ima drugih prioriteta koji su već neko vrijeme važeći. To ne znači da se  nećemo truditi da do onoga što smo zamislili ne dođemo, to smo sigurni 100 odsto. Više je inicijativa na koje smo posebno ponosni, počev od inicijative „Uvedimo podgoričko porodlište u 21. vijek“ kojim je počela promjena situacije u tom dijelu Kliničkog centra Crne Gore (iako još dosta toga se mijenja na bolje), preko zalaganja za gradnju novih vrtića, obnove igrališta u saradnji sa roditeljima, djecom,  kompanijama i lokalnim upravama, podrške socijalno ugroženim porodicama i sjajnoj konekciji sa roditeljima i građanima svaki put kada nekoj od porodice treba neka dodatna pomoć, vršnjačke grupe savjetnica za dojenje koja 24 sata besplatno pomaže majkama koje imaju problema sa dojenjem", navodi ona

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније