Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2015. 22:48 >> 23:45
23

KONJEVIĆ PORUČIO

Država će lako s huliganima

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je potvrdio je večeras, da postoje operativna saznanja Uprave policije, o namjeri pojedinih ekstremističkih grupa iz regiona da na sjutrašnjem protestu DF-a u Podgorici napadnu policiju. Konjević je poručio da će se državni organi lako odnijeti sa tim pojedincima u trenutku kada prekrše bilo koji zakon u Crnoj Gori.

Portal RTCG nazvanično saznaje u Upravi policije, da se mobilišu ekstremisti iz kriminalnih struktura koji imaju precizan zadatak da u Podgoricu dopreme sredstva za napade na policiju- šipke, baklje, Molotovljeve koktele, suzavac... 

U te svrhe instalirali su poseban punkt u Trebinju, a logističku podršku im pružaju Srpske Dveri, čije rukovodstvo i članstvo se takođe sprema da direktno učestvuje na podgoričkim protestima.

"Ono što mogu da saopštim, bez obzira što dolaze iz Dveri ili neke druge organizacije, sasvim je svejedno. Oni ne mogu postići ništa od svojih namjera, jer u Crnoj Gori imamo institucije koje su jače od bilo kojeg pojedinca. Posebno od onih pojedinaca koji imaju ambiciju da ugroze ono što je ključna tekovina u ovoj državi, a to je da kroz mir i dijalog dalje jačamo naše institucije i politički sazrijevamo", kazao je Konjević u emisiji "Okvir" RTCG.

Ministar je poručio da će se državni organi lako odnijeti sa tim pojedincima u trenutku kada prekrše bilo koji zakon u Crnoj Gori. Konjević je ocijenio da je, u prethodnih mjesec, crnogorska policija pokazala profesionalan odnos prema protestima DF-a.

Policija je, kaže Konjević, sjutrašnji protest odobrila bez obzira na dešavanja u prethodnih desetak dana.

"Mi smo na urednu prijavu Demokratskog fronta na, kako su u prijavi naveli, mirno okupljanje sjutra veče, procijenili da je u pitanju njihovo  temeljno ljudsko pravo i tako smo ga i odobrili. Naravno taj protest sjutra ima svoje izazove, ali vjerujem u odgovornost organizatora i kapacitete policije da sačuvaju mir na podgoričkim ulicama", poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Kompletnu emisiju možete pogledati OVDJE. 

 

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније