Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 04. 2013. 08:16   >>  11:44 9

LJUT NA RAŠKA

Džomić: Kadija će mi i pol promijeniti

Protojerej Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Velibor Džomić optužio je Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP da su mu na osnovu falsifikovanog dokumenta odbili zahtjev za boravak u Crnoj Gori.

U tom dokumentu je upisano da Džomić nije ženjen, kao i da mu putna isprava ističe šest godina ranije, piše Dan.

On je pozvao ministra policije Raška Konjevića da hitno ispita ovaj slučaj i kazni počinioce. Džomić navodi da je samo još falilo da mu promijene pol i da ga upišu kao žensko.

„Skamenjen sam nakon što sam juče, na sopstveni zahtjev, u MUP-u ostvario uvid u spise predmeta za odobrenje mog privremenog boravka u Crnoj Gori po osnovu spajanja porodice. Naime, Područna jedinica MUP-a u Podgorici je 19. aprila po treći put, bez obzira na obavezujuće naloge i uputstva Upravnog suda, odbila je moj zahtjev za odobrenje privremenog boravka. U rješenju je pisalo da je u moje ime zahtjev po službenoj dužnosti podnijela izvjesna Milojka Golubović, službeno lice tog organa, koja je i vodila postupak po onoj „kadija te tuži kadija ti sudi“, kazao je Džomić.

Međutim, Džomić tvrdi da takvoj osobi on nije izdao punomoćje da u njegovo ime podnosi bilo kakav zahtjev.

Jedino mu, kako tvrdi, nije falsifikovapa ime i prezime, ime oca i majke i broj pasoša.

On dodaje kako „ne mogu silom na sramotu da mi ukinu pravo, a „nekome je to očevidno cilj”.

„Zna se kome i zašto. Očekujem da nadležni organi MUP-a i ministar Konjević ispitaju ovu kriminalnu djelatnost, sankcionišu Milojku Golubović i javno mi se izvinu zbog ovakve vrste ponižavanja, kakve nema u civilizovanom svijetu. Imajući u vidu zahtjev Milojke Golubović, onda su trebali da odbiju boravak Milojki Golubović za mene kao navodno neoženjenog, a ne zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti, kako su napisali. Da li oni misle da je neko blesav i nenormalan, pa da pređe preko svega ovoga. Gdje je granica etike u ovakvim postupcima? I šta tek trpe drugi građani kad se meni sve ovo dešava? Da nisam tražio uvid u spise, oni bi ovo sakrili i ostalo bi mi za bruku i sramotu. Ovako je na njihovu bruku i sramotu“, naglasio je Džomić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније