Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 10. 2015. 08:33   >>  08:34 11

NEREDI NA PROTESTU

Demonstranti napadali i novinare

Novinarka portala CDM, Slađana Đukanović, povrijeđena je dok je sinoć izvještavala sa protesta Demokratskog fronta. Demonstranti su, nakon rastjerivanja ispred Skupštine, napali više izvještača, među kojima i izvještače i glavnog urednika Pobjede.

Ona je zadobila opekotine, nakon što je neko od pirotehničkih sredstava pogodio u noge. Pomoć joj je ukazana u Hitnoj pomoći.

Nakon što je policija ispred Skupštine rastjerala demonstrante, koji su ih zasuli kamenicama i raznim drugim predmetima, a bilo je i „Molotovljevih koktela“, i novinari su se našli na meti demonstranata.

Više reportera, među kojima su bili i izvještači Pobjede, napadnuto je na kraju mosta Blaža Jovanovića, kod zgrade stare Vlade, gdje ih je dočekala grupa demonstranata. Prema novinarima koji su nosili prsluke sa obilježjem press, oni su bacali petarde. Novinari su potom krenuli kroz obližnji park iza zgrade Vlade, ali su oni nastavili da ih zasipaju petardama.

Druga reporterska ekipa Pobjede, s kojom je bio i glavni urednik Draško Đuranović, na meti demonstranata našla se u centru grada, u Ulici Vučedolskoj. Jedan od demonstranata je verbalno nasrnuo na Đuranovića, u jednom trenutku ga i odgurnuo, upućujući mu grube prijetnje. Istovremeno, mlađi demonstrant, grubo je odgurno novinarku Pobjede, vrijeđajući je i prijeteći joj. Teži incident izbjegnut je zahvaljujući tome što je policija baš tada bacila suzavac na Trg Republike, pa su se napadači razbježali. Za to vrijeme jedan od novinara iz ekipe Pobjede ukazivao je pomoć demonstrantkinji kojoj je pozlilo zbog suzavca. Reporteri Pobjede nosili su prsluke sa obilježjem press.

Veća grupa huligana napala je i zgradu u kojoj se nalazi redakcija Televizije Pink, u Bulevaru Ivana Crnojevića. Prvo su nasrnuli na nekoliko policajaca koji su bili ispred zgrade, a onda su zgradu zasuli kamenicama. Policajci su se povukli u ulaz dok nije stiglo pojačanje, ali je uporna grupa demonstranata u nekoliko navrata atakovala na policajce i pored toga što je policija uzvratila suzavcem.

Kako je javio Portal Analitika, demonstranti su sinoć napali i udarili fotografa dnevnog lista „Informer“ Balšu Rakočevića. On je potvrdio da je napadnut i najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih lica. 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније