Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 04. 2013. 17:24 >> 17:26
1

FORUM PROGRES

LGBT zajednica zadovoljna Strategijom

Nevladiona organicazcija LGBT Forum Progres, koja zastupa prava i interese LGBT zajednice u Crnoj Gori, pozdravila je nacrt Strategije za unaprjeđenje kvaliteta života LGBT osoba, koji je juče usvojio Savjet za zaštitu od diskriminacije Vlade Crne Gore.

"Nacrt Strategije je predstavljen kroz praktičan, kvalitetan i stručan tekst koji koncizno obuhvata sve segmente života LGBT zajednice i realno može pomoći boljem statusu i životu svih LGBT osoba", saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Kako se navodi, dokument, koji, po njima, predstavlja prvu nacionalnu LGBT politiku, pruža ruku pomirenja i onima koji se trenutno protive konceptu ravnopravnosti svih građana bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet.

Iz Foruma Progres podsjećaju da su aktivno zastupali usvajanje tog strateškog dokumenta i promovisali ga u LGBT zajednici i međunarodnom LGBT pokretu.

"Tokom rada na dokumentu intenzivno je komunicirano sa međunarodnim LGBT grupama i stručnjacima. To je pomoglo u definisanju rješenja od ključne važnosti za život, rad i napredak svakog pojedinca iz LGBT zajednice", navodi se u saopštenju.

Članica Evropskog parlamenta Urlike Lunaček, koja je i predsjednica LGBT Intergrupe u EP, danas je čestitala LGBT Forumu Progres na uspjehu i poželjela kvalitetnu implementaciju Strategije koja će, po njenoj ocjeni, poboljšati život LGBT građana i podstaći širinu i slobodu mišljenja i dobrotu kod svih građana u cjelini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније