Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 11. 2015. 08:43   >>  08:32

DAN DIJABETESA

Mjeriće šećer u Delti i Gintašu

Dom zdravlja Podgorica obilježiće nizom aktivnosti 14. novembar - Svjetski dan dijabetesa.

 

Tako će danas u šoping centrima Mall of Montenegro i Delta siti, od deset do 17 sati, biti otvoreni punktovi, gdje će timovi ljekara i medicinskih sestara, zainteresovanim građanima davati informacije i savjete o dijabetesu.

"Biće organizovano i mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, izračunavanje body mass indexa, procjena rizika za tip 2 dijabetesa, a dijeliće se i edukativni materijal", saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

U istom periodu medicinsko osoblje Organizacione cjeline izabranih doktora za žene, u Centru za laboratorijsku dijagnostiku, u sklopu zdravstvenog objekta Doma zdravlja Podgorica, u Bloku pet, mjeriće zainteresovanim trudnicama nivo šećera u krvi, a u Savjetovalištu za dijabetes, u sklopu Doma zdravlja Nova Varoš, tokom cijelog dana, ljekarski timovi mjeriće građanima nivo šećera u krvi i krvni pritisak i davati savjete o šećernoj bolesti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније