Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2015. 15:30   >>  15:50

NA SJEVERU CG

Do 2018. rekonstrukcija 220km magistrale

Do 2018.na crnogorskom sjeveru biće rekonstruisano oko 220 km magistralne mreže, sanirano i izgrađeno 25 mostova i 35 tunela, za šta će biti izdvojeno 120 miliona eura, kazao je direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

Rekonstruisane saobraćajnice biće uvezane u 160 km tek završenih puteva pa će do 2018. Crne Gora imati preko 400 km modernih saobraćajnica.

"Paralelno sa rekonstrukcijom magistralnih puteva biće izvedeni radovi i na osavremjnjavanju 120 km regionalnih", saopštio je Parača danas tokom obilaska rekonstruisane treće trake, na dionici kod Slijepča mosta, na magistralnom putu Bijelo Polje –Mojkovac , te radova na izgradnji raskrsnice u bjelopoljskim Rakonjama i velike raskrsnice na ulazu u Mojkovac.

Kako je rekao, što se tiče tek završene treće trake na dionici kod Slijepča mosta u dužini od dva kilometra na veoma poroznom terenu, gdje su se tokom radova dogodila dva velika odrona, ona je urađena na besprekoran način i dobar je primjer kako se treba raditi.

"Posao je i pored pomenutih nevolja završen dva mjeseca prije dogovorenog roka", kazao je Parača.

Radove na izgradnji treće trake i sanaciji odrona koji su koštali dva miliona i trista osamdeset hiljada eura izvelo je podgoričko preduzeće Bemaks.

Parača je naglasio da je izgradnjom treće trake, te rekonstrukcijom raskrsnica u Rakonjama, Mojkovcu i Kolašinu pokrenuta inicijativa kojom se nastoji poboljašati saobraćajna infrastruktura na sjeveru države. Ona je započeta rekonstrukcijom magistralnih puteva koji povezuju unutrašnjost Crne Gore sa graničnim prelazom Dobrakovo te rekonstrukciji puta od Dračenovaca prema Rožajam i dalje do Poda i Ribarevina.

„U toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju puta i saniranju kritičnih tačaka od Ribarevina do Krsca na Jadrsanskoj magistrali. U planu je i rekonstrukcija puta Pljevlja-Metaljka i Pljevlja-Mihajllovica te nastavak puta Slijepač most-Pljevlja na dionici od Crkvina prema Kosenici, za koji je već izabran izvođač radova“,istakao je.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je podsjetio na izgradnju puta Slijepač most –Crvice i obilaznice oko Bijelog Polja, koje je ta opština uspješno realizovala u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj Crne Gore, pa u tom kontekstu vidi i skori zavrsetak raskrsnice u Rakonjama koja će u bezbjednonsonom smislu mnogo značiti svima koji će koristiti tu veoma frekventnu raskrsnicu.

Takođe, Žurić smatra da je izgradnjom treće trake na Jadranskoj magistrali riješena dosta kritična dionica koja je proteklih decenija odnijela mnoge živote. On je istakao visok nivo izvedenih radova napoterzu od Slijepča mosta prema Rogovom kršu.

"Građane Mojkovca pored ulaganja u modernizaciju Jadranske magistrale raduje rekonstrukcija raskrsnice na ulazu u Mojkovac koja se odvija planiranom dinamikom te da je realno da do kraj godine bude i završena", kazao je predsjednik Mojkovca Dejan Medojević prilikom obilaska raskrsnice.

Takođe je značajna za Opštinu Mojkovac sanacija klizišta u Dobrilovini na putu prema Đurđevića Tari.

Vukoman Kljajevic Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније