Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 11. 2015. 16:15   >>  18:23

GO GOLUBOVCI

Izabrali pet stipendista, najboljih studenata

Studenti Jovana Maraš, Nenad Rašović, Sanja Knežević, Sanja Raković i Milica Vukčević dobitnici su stipendije Gradske opštine (GO) Golubovci. Oni će, za svoj uspjeh na studijama, primati po 100 eura 10 mjeseci.

Stipendije će im biti uručene na Dan Gradske opštine Golubovci, 8. februara.

Predjednik GO Golubovci, Dušan Radonjić, kaže da je lokalna uprava do sada dodjeljivala tri stipendije, ali ove godine su odabrali pet studenata.

„Prepoznali smo da sredina kao što je Zeta ima veliki broj mladih ljudi koji su izvanredni studenti i odlučili smo da povećamo broj stipendija i na taj način pomognemo još jednom brucošu i studentu viših godina. Ove godine smo radili bodovanje, po pravilniku koji je usvojila Skupština i komisija je to uradila na profesionalan i kvalitetan način. Koristim mogućnost da im se zahvalim, prije svega predsjedniku komisije, profesoru Slavku Mijoviću”, kazao je Radonjić za Radio Crne Gore.

Dodaje da je konkurencija za dodjelu stipendija bila velika.

„Imali smo šest kandidata za dodjelu stipendija u kategoriji brucoša i i osam kandidata viših godina studija. To su sve izvanredni studenti s prosjekom preko 8,5. Zaista male nijanse i razlike su odlučivale što se tiče bodovanja. Posebno dobri kandidati iz kategorije brucoša su dobili stipendije. Oni imaju prosječnu ocjenu 10 i imaju Luču u osnovnoj i srednjoj školi“, pojasnio je Radonjić.

Najavljuje da će Gradska opština Golubovci nastaviti da pomaže studentima.

„Jako smo ponosni na sve naše stipendiste i pozivamo mlade ljude da budu što uspješniji i bolji, a mi ćemo se truditi da povećamo iznose stipendija kako bismo olakšali finansijski sve izazovnije studije”, poručuje Radonjić.

Aleksandra Đurović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније