Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 11. 2015. 23:13   >>  22:59 2

"OČUVANJE NACIONALNOG IDENTITETA"

Prvi bošnjački portal počeo s radom

Očuvanje bošnjačkog nacionalnog identiteta i njegova afirmacija u društveno-političke tokove kroz sve zastupljeniji medij u svijetu, kakav je internet portal, će biti osnovni postulati na kome će funkcionisati novoformirani sajt www.bosnjak.me, saopštio je glavni i odgovorni urednik, Osman Nurković.

Projektom, koji je finansijski podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, dok će praktičnu realizaciju istog sprovoditi Bošnjačko nacionalno vijeće, za cilj ima postojanje informativno-kulturno-političkog web-portala na bosanskom jeziku koji će obrađivati i plasirati informacije o svim značajnim političkim, društvenim, kulturnim, sportskim i drugim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu sa posebnim akcentom na informacije koje se tiču bošnjačke populacije u Crnoj Gori, ali i van nje.

Nurković je kazao da će, pored informativnog sadržaja tog projekta, cilj je i očuvanje i promocija opšte-kulturnih, jezičkih i drugih identitetskih posebnosti Bošnjaka Crne Gore.

"Ovaj internet portal bi okupljao mlade stvaraoce iz svih oblasti društvenog života, posebno one koji su zainteresirani da svoje stvaralaštvo prezentiraju na bosanskom jeziku i da na taj način prevaziđu mnoge kulturološke barijere i unaprijede položaj i upotrebu bosanskog jezika i kulture, čijeg značaja i bivstvovanja često nisu svjesni ni sami Bošnjaci, a još rjeđe pripadnici ostalih naroda koji žve u Crnoj Gori", saopštio je Nurković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније