Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda

26. 11. 2015. 08:05   >>  08:22

OTKAZAN ŠTRAJK

Otpušteni službenici ZIKS-a vraćeni na posao

Službenici Zavoda za izdržavanje krivičnih sankcija, njih 33, koji su prošle sedmice ostali bez posla, neće štrajkovati ispred Ministarstva pravde, jer će danas biti vraćeni na posao, dogovoreno je na sastanku predstavnika Sindikata ZIKS-a i ministra pravde Zorana Pažina, pišu današnji štampani mediji.

Predsjednik Sindikata ZIKS-a Nenad Rakočević kazao je za Pobjedu da je pronađen model po kojem će se ovi radnici vratiti na posao, a koji su do sada imali dvogodišnji ugovor o radu.

„Bitno je da je sve to završeno, jer ove porodice moraju da žive od nečega“, rekao je Rakočević.

On je naveo da nije izvjesno da li će održati najavljeni štrajk 2. decembra ispred prostorija ZIKS-a u Spužu kojim, između ostalog, žele da iskažu nezadovoljstvo radno pravnim statusom u toj ustanovi. Razgovarao je o tome i sa Pažinom koji se, kako kaže, saglasio sa njim da je lista zahtjeva razumna.

„Uslov je da se do ponedjeljka određene stvari ispune. Tim Ministarstva pravde treba da uđe u ZIKS i riješi probleme. U ponedjeljak će Sindikat imati sastanak. Vidjećemo šta će da bude“, rekao je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније