Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

26. 11. 2015. 22:37   >>  22:29

SNP APELUJE

Stvoriti uslove za rad Crvenog krsta u Tuzima

Socijalistička narodna partija (SNP) apelovala je na Glavni grad i državni Crveni krst da stvore uslove za rad i funkcionisanje te humanitarne organizacije u Tuzima.

„Od početka juna ove godine, Crveni krst sa sjedištem u Tuzima ne funkcioniše. Građani se s pravom pitaju i traže odgovore zbog nastale situcije, prije svega zbog teškog materijalnog položaja mnogih porodica koje žive u stanju socijalne potrebe“, saopštio je predsjednik SNP Tuzi, Kolja Ljuljđuraj.

Njih je, kako je rekao, nažalost sve više, ali zbog nefunkcionisanja Crvenog krsta nemaju druge adrese gdje bi se obratili za pomoć.

„O neophodnosti funkcionisanja Crvenog krsta na jednom području, suvišno je govoriti jer životne potrebe građana su svakodnevne. Uloga Crvenog krsta za građane bilo gdje, pa čak i u najrazvijenijim zemljama je višestruko značajna. Ova humanitarna organizacija je prva adresa kojoj se obraćaju građani po raznim osnovama, pa je zato njeno funkcionisanje više nego potrebno“, naveo je Ljuljđuraj.

I na prostoru Malesije, kako se navodi, Crveni krst ima dugu i bogatu tradiciju dajući ogromni doprinos afirmaciji ove humane djelatnosti na ovim prostorima. 

Takođe, dodao je, zahvaljujući mnogim entuzijastima, Crveni krst je bio uvijek aktivan u službi potrebe građana. 

„Činjenica je da je Crveni krst na ovom području uvijek funkcionisao u teškim i neadekvatnim uslovima. Bez neophodnih prostorija za rad i djelovanja, ali opstajao je zahvaljujući entuzijazmu onih koji su godinama i decenijama doprinosili humanitarnom radu na području Malesije“, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Ljuljđuraja, od ukupnog broja stanovnika na području Malesije, oko 15 hiljada, 752 porodice primaju materijalnu nadoknadu.

„Znajući da ona ni približno ne ispunjava potrebe građana, postojanje Crvenog krsta je utoliko potrebnije. Kada ovim brojkama dodamo i mnoge pojedince nesposobne za rad i privređivanje, onda je ovo veliki procenat porodica i pojedinaca u stanju socijalne potrebe“, kazao je on.

Ljuljđuraj dodaje da je izuzetno visok procenat nezaposlenih koji nijesu uspjeli da se zaposle i da tako obezbijede materijalna dobra za sebe i svoje porodice.

„SNP apeluje na nadležne, prije svega na vlast u Gradskoj opštini Tuzi, zatim Glavni grad i državni Crveni krst, da što hitnije stvore potrebne uslove za rad i funkcionisanje Crvenog krsta na ovim prostorima i da ovo područje ne bude jedinstveno i po tome – da nema organizaciju Crvenog krsta“, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније