Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 11. 2015. 13:46 >> 13:33

ODGOVOR PRIJESTONICE

Solarna rasvjeta u fazi testiranja

Prijestonica Cetinja podsjetila je da se u tom gradu realizuje projekat instaliranja nove javne rasvjete na širem gradskom području, koji je zasnovan na sistemu energetske efikanosti.

 

Reagujući na performans Građanskog pokreta URA, koji je sinoć šterikama osvijetlio gradske saobraćajnice, nakon što su one ostale van funkcije, iz Prijestonice pojašnjavaju da je riječ o veoma kompleksnom i zahtjevnom projektu, čija je realizacija je u fazi testiranja.

"Kako bi se sagledali njeni kapaciteti u autonomnom režimu rada, ali i provjerili da li individualni sistemi (panel, svetiljka, kontroler, baterija) zadovoljavaju zahtjevane tehničke uslove. Sistem se testira upravo u kišnim danima, da bi se adekvatno sagledale njegove tehničke karakteristike i kapaciteti u autonomnom režimu, odnosno režimu kada rasvjeta funkcioniše isključivo na energiju generisanu putem solarnih panela i baterija. Nakon faze testiranja, sistem rasvjete će se priključiti i na disributivnu mrežu, kao alternativni izvor napajanja, čime će se izbjeći bilo kakva mogućnost smanjenja intenziteta ili nefunkcionisanja javne rasvjete u gradu", pojasnili su iz Prijestonice.

kao posebno važne napominju uštede koje će se ostvariti realizacijom projekta, a koje, samo za Bulevar crnogorskih junaka, iznose 4.000 eura na godišnjem nivou.

"To će se, zajedno za drugim uštedama koje ostvarimo kroz ovaj projekat, usmjeriti na realizaciju drugih kapitalnih projekata za razvoj našeg grada. Na kraju, lokalna uprava ocjenjuje neprimjerenim dezinformisanje i pokušaj obmane javnosti i gradjana Cetinja u pokušaju prikupljanja političkih poena određenih političkih struktura, ali i odnos prema projektima koji su kroz donacije, za koje iskazujemo posebnu zahvalnost, podržani od strane naših medjunarodnih partnera", navodi se u reagovanju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније