Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

29. 11. 2015. 17:02 >> 17:35
1

SINDIKAT UP TVRDI

"Novi zakon smanjuje plate policajcima"

Sindikat Uprave policije (UP) smatra da bi se primjenom Prijedloga zakona o zaradama u javnom sektoru umanjile plate policijskim službenicima.

"Imajući u vidu već i postojeći težak materijalni status, primjenom tog zakona dodatno bi se pogoršao materijalni položaj zaposlenih u policiji", kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a je ranije danas saopšteno da je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, na sastanku sa predstavnicima Sindikata UP, rekao da će se prema novom zakonu zarade policijskih službenika biti povećane od pet do 15 odsto, zavisni od organizacione jedinice u kojoj rade.

Iz Sindikata navode da je, na poziv Konjevića, održan radni sastanak sa predstavnicima Sindikata UP. Sastanku su prisustvovali direktor UP Slavko Stojanović i sekretar MUP-a Dragan Pejanović.

Navodi se da su u veoma kvalitetnom i konstruktivnom razgovoru predstavnici Sindikata izložili probleme službenika Uprave policije i izrazili duboko nezadovoljstvo novim Predlogom zakona o zaradama u javnom sektoru.

"Od Konjevića predstavnici Sindikata su dobili čvrsta uvjeravanja da se plate policijskim službenicima neće smanjivati primjenom Predloga zakona o zaradama u javnom sektoru jer će se to definisati posebnom Uredbom, a prema informacijama sa kojima on raspolaže, zarade zaposlenih u policiji će porasti za oko pet odsto", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je razgovarano o potpisivanju Posebnog kolektivnog ugovora za oblast policije čiji je nacrt već pripremljen a njegovo potpisivanje se očekuje nakon usklađivanja sa važećim zakonima i Kolektivnim ugovorima.

Na sastanku je bilo riječi o problemu isplate dodatka za prekovremeni rad, manjku zaposlenih u policiji, uslovima za penzionisanje policijskih službenika i beneficiranom radnom stažu koji je ukinut za jedan broj službenika Uprave policije.

"Predstavnici MUP-a i Sindikata su se saglasili oko učešća Sindikata u izradi važnih zakonskih i podzakonskih akata i dogovorili da u radu pravnog tima MUP-u prilikom izrade svih pravnih akata koja se tiču službenika policije aktivno učestvuje predstavnik Sindikata", kaže se u saopštenju.

Dogovoreno je, kako se navodi, da se ustanovi praksa održavanja redovnih radnih sastanaka između Sindikata i Poslodavca kako bi obje strane imale tačne i pravovremene informacije.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније