Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 12. 2015. 08:20 >> 08:12
2

U BARU

Za tri mjeseca prodat samo jedan stan

Prosječna cijena stana u novogradnji oscilira, iako je evidentan neznatan pad. Prema podacima Monstata, u trećem kvartalu ove godine kvadrat u novogradnji je prodavan po 1.111 eura, što je za 0,6 odsto manja u odnosu na isti kvartal prethodne godine, kad je koštao 1.118 eura.

Investitori sa dolaskom ljetnje sezone povećaju cijenu stanova, tako da je kvadrat u drugom kvartalu koštao 1.147 eura u prosjeku.

Istovremeno, ljetos je prodato 196 stanova, dok je u trećem kvartalu broj prodatih stanova porastao na 208. Bez obzira na rekordnu ljetnju sezonu, najveći broj prodatih stanova je u Podgorici, gdje je u trećem kvartalu prodato 157, a u drugoom kvartalu za jedan manje. Koliko je loša prodaja pokazuje i podatak da je u trećem kvartalu u Baru prodat samo jedan stan. Lani je prodat ukupno 761 stan, od čega 626 u Podgorici.

Adrijana Mijušković, iz CEO ATOS nekretnine, kaže da su najskuplji stanovi u Podgorici, gdje se cijena u novogradnji kreće od 800 do 1.200 sa standardnom gradnjom, a cijene u novijim i luksuznijim zgradama ma se kreću od 1.500 pa do 2.500 eura po kvadratu, isključujući Atlas kapital centar gdje se cijena kvadrata kreće preko 3.500 eura.

"Starogradnja u Podgorici u okolnim naseljima je od 500 do 800 eura po kvadratu, a u centru od oko 800 pa do 1.200 eura", kaže Mijušković.

Ona dodaje da se u Budvi cijene kreću od 1.000 pa do 2.000 eura po kvadratu u "okolnom gradskom dijelu“, a u centru i priobalnom području od 2.000 pa do nekoliko hiljada eura, zavisi od pozicije i spratnosti kao i pogleda.

(Pobjeda)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније