Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 12. 2015. 08:13 >> 08:01
7

OD 1. JANUARA

Komunalna policija će nositi palice i lisice

Komunalni policajci biće od januara spremni za veća ovlašćenja koja su dobili novim zakonom, kazao je načelnik Komunalne policije u Podgorici Goran Janković.

 

Prema posljednjem popisu stanovništva, u Podgorici živi oko 189.000 građana. Grad će imati oko 40 komunalnih policajaca, jer na svakih 5.000 stanovnika dolazi po jedan.

“Oni će moći da upozoravaju, izdaju usmena naređenja, utvrđuju identitet i lišavaju slobode počinioca prekršaja. Najveća ovlašćenja koja dobijaju inspektori Komunalne policije jesu da mogu da zaustave i privremeno isključe iz saobraćaja vozilo, pregledaju predmete i privremeno ih oduzimaju primijene video-nadzor i da upotrijebe fizičku snagu, palicu i lisice”, pojasnio je Janković za Pobjedu.

Kako je objasnio, oprema za komunalnu policiju biće spremna za mjesec dana.

“Raspisan je tender za opremu, u koju spadaju službena uniforma, palica, sredstva za vezivanje, lisice i stop tablica za zaustavljanje vozila. Komunalni policajci su sada na obuci u Policijskoj akademiji. Kada završe pripreme, polagaće ispit pred komisijom MUP-a”, rekao je Janković. 

Zakon o Komunalnoj policiji je stupio na snagu 3. oktobra.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније