Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

03. 12. 2015. 13:22 >> 13:22

TUZI I GOLUBOVCI

Prvo status opština, pa razvoj

Najave predstavnika vlasti da gradskim opštinama Tuzi i Golubovci treba smanjiti budžete još su jedan dokaz da, bez statusa punopravnih opština, nema razvoja ni napretka za građane tih područja, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Predsjednik Mjesnog odbora SNP za Malesiju i odbornik u Skupštini Glavnog grada, Kolja Ljuljđuraj, smatra da bi drugačije rješavanje statusa Tuzi i Golubovac, osim punopravnih opština, bilo još jedna prevara prema građanima.

On je naveo da bi građani i dalje trpjeti posledice neadekvatnog odnosa centralnih vlasti prema njima.

Ljuljđuraj je rekao da, iako se godinama planiraju kapitalne investicije, sve je ostalo „samo mrtvo slovo na papiru“ kada su u pitanju gradske opštine Tuzi i Golubovci.

„I pored dugotrajnog zaostajanja u cjelokupnoj infrastrukturi, ipak čude ocjene da gradskim opštinama Tuzi i Golubovci čak treba smanjiti sredstva. Takva tvrdnja se čula na javnoj raspravi o budžetu Glavnog grada za narednu godinu od sekretara za finansije Miomira Jakšića“, ukazao je on.

Ljuljđuraj je naveo da je kao odbornik u kontinuitetu tražio odgovor na pitanja gdje su planirana sredstva za razvojne projekte na teritoriji GO Tuzi od 2006. godine. „A, kao što javnost zna, ona nijesu mala nego premašuju cifru od desetak miliona EUR“.

On je kazao da je mnogo razvojnih projekata infrastrukture planirano i da su za njih opredijeljena sredstva finansijskim planovima, ali da najveći dio njih nije ni započet.

„Ilustracije radi u pitanju su: putni pravac Dinoša- Pikalja-Zatrijebač, dječiji vrtić, sporstka hala, zelena pijaca, rekonstrukcija putnog pravca Tuzi- Mataguži, renoviranje elektro mreže itd. Čak ni vodovodna mreža nikako da se završi svih ovih godina“, podsjetio je on.

Ljuljđuraj je dodao da ne čude ocjene predstavnika vlasti saopštene na javnoj raspravi o budžetu Glavnog grada za narednu godinu.

„Umjesto da se gospoda iz vlasti u Glavnom Gradu angažuju za povećajem sredstava na području GO Tuzi, kako im pripada proporcionalno broju stanovništva, što znači najmanje sedam odsto od cjelokupnog budžeta“, rekao je on.

Prema riječima Ljuljđuraja, to bi značilo da od planiranog budžeta za narednu godinu od preko 52 miliona EUR, GO Tuzi pripadne nešto više od 3,5 miliona.

„Ali, ovo je još jedan dokaz da bez statusa punopravne opštine nema razvoja ni napretka za građane na teritoriji gradskih opština Tuzi i Golubovci“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније