Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 12. 2015. 13:10 >> 12:57

VUČELIĆ ZA RADIO CG

Vodovod se, skorije, neće dijeliti

Priča o podjeli Vodovoda i kanalizacije na dva preduzeća, koju je najavio sekretar za finansije Glavnog grada, Miomir Jakšić, nije aktuelna, kazao je za Radio Crne Gore direktor Vodovoda, Vladan Vučelić. Ističe da rekonstrukcija Mareze 1 teče planiranom dinamikom, a da će taj posao, ako je suditi prema podacima s terena, biti završen i prije predviđenog roka.

Nedavno je u štampanim medijima sekretar Sekretarijata za finansije Glavnog grada, Miomir Jakšić, izjavio da će se Vodovod i kanalizacija podijeliti u dva preduzeća - jedno koje će brinuti o vodovodnom, a drugo o kanalizacionom sistemu.

„To nije aktuelno u ovom trenutku, uopšte. Podjela preduzeća na dva segmenta biće aktuelna izgradnjom novog uređaja za prečišćavanje otpadnih voda. Znači, negdje u periodu od tri do pet godina, kad bi trebalo raditi kvalitetnu studiju, koja bi trebala da pokaže opravdanost i način na koji bi se ta segmentacija izvršila. U svakom slučaju, u tom pravcu treba razmišljati, jer to je praksa koja je primijenjena u svim većim evropskim gradovima i koja je pokazala da je u tom slučaju puno veća efikasnost i jednog i drugog sistema”, kazao je Vučelić za Radio Crne Gore.

Vučelić ističe da radovi na Marezi 1, koji su počeli nedavno, teku planiranom dinamikom.

„Ugovor je potpisan sa konzorcijumom čiji je nosioc CMC Herceg Novi. Ukupna vrijednost radova je nešto iznad 950 hiljada eura . Završetak je planiran do 1.juna naredne godine. Usaglašena dinamika sa izvođačem radova i ono što mogu da kažem i izrazim zadovoljstvo je da se dinamika u potpunosti poštuje. A nema nikakve ni sumnje da će ti radovi teći na način kako se i sada odvijaju - izuzetno kvalitetno. Zacrtani rok završetka radova će biti u potpunosti ispoštovan, čak ćemo i po nekim izvještajima nadzora, koje sam dobio jutros očekivati da nekih mjesec ili mjesec i po, radovi budu završeni i prije ugovorenog roka”, kaže direktor Vodovoda.

Da bi preduzeće realizovalo sve planirane investicije, neophodno je da potrošači redovno izmiruju račune za utrošenu vodu. Ukupna dugovanja preduzeću su oko osam i po miliona eura.

Aleksandra Đurović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније