Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 12. 2015. 19:46 >> 19:45
1

17. DECEMBRA

"Kakaricka gora" otvara ženski paviljon

Ženski paviljon Ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, čija izgradnja je koštala 471 hiljadu eura, biće otvoren 17. decembra.

Rezultate dvogodišnjeg projekta „Rehabilitacija i resocijalizacije zavisnika u Crnoj Gori“, koji je finansirala Evropska komisija uz kofinansiranje crnogorske Vlade i Glavnog grada, predstavili su danas menadžer projekta Vladimir Rajčić, predstavnik izvođača radova Joko Blagojević i predstavnik partnerske NVO „4 Life“ Saša Mijović.

Na konferenciji je ocijenjeno dsa je projekat uspješno realizovan i otvaranje ženskog paviljona najavljeno je za 17. decembar.

“Glavna aktivnost projekta bila je upravo izgradnja objekta ženskog paviljona, za čiju realizaciju su budžetom bila namijenjena sredstva u iznosu 482 hiljade eura, a objekat je izgrađen za 47 hiljadu eura. Kapacitet objekta je za 16 klijentkinja”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, rezultati projekta ne ogledaju se samo u izgradnji ženskog paviljona, već i u mnogim drugim autputima koje, među kojima su jačanje administrativnih kapaciteta lokalne samouprave u dijelu vođenja evropskih projekata, kao i jačanje saradnje između lokalne samoupravu i nevladinih organizacija.

Takođe, jedan od partnera u projektu, NVO “4 life”, kao dio projektnih aktivnosti izradila je dvije studije, jednu na početku realizacije projekta i drugu na kraju, kojim je predstavljeno stanje u oblasti problema bolesti zavisnosti u Crnoj Gori.

Na konferenciji je istaknut značaj pomoći koju je u realizaciji projekta pružila Kancerja za tehničku podršku sprovođenja IPA projekata na čijem se čelu nalazi gospodin Fabio Drago.

 

Mina

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније