Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 02. 2013. 20:13 >> 20:13

ZATRPANI PUTEVI

Durmitorska sela u blokadi do proljeća

Već dvadesetak dana, od kada je napadao snijeg od preko 150 santimetara u durmitorskim selima, Komunalno preduzeće na Žabljaku čisti seoske puteve.

„Do sada je otvoreno 80 odsto, od blizu 200 kilometara, seoskih puteva u opštini“, kazao je direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.

"Bio je veliki snijeg i mećava, imali smo kvarova na mašinama koje smo otklonili, ako padne novi snijeg čišćenje će biti olakšano“, dodao je Radulović.

Radulović podsjeća da su troškovi zimskog održavanja grada i seoskih puteva veliki. Zbog toga, navodi, preduzeće povremeno ima nevolja i sa nabavkom goriva.

Problemi se prevazilaze u saradnji sa lokalnom upravom pa će akcija čišćenja preostalih neprohodnih puteva prema Tepačkom Polju, Rudinovači i Šumanovcu biti nastavljena.

Prema riječima Radulovića, udaljena sela Durmitora i Sinjavine: Tepca, Mala Crna Gora, Pašino polje i Okruglica biće u sniježnoj blokadi do proljeća, jer do njih je nemoguće čistiti zimi zbog planinskih prevoja od preko 2000 metara nadmorske visine.

 

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније