Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2015. 12:50 >> 12:37

MINISTARSTVO I UNICEF

Kampanjom promovišu hraniteljstvo

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i UNICEF iduće godine sprovešće kampanju koja će promovisati hraniteljstvo, najavljeno je iz tog resora.

 

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević danas je razgovarala sa šefom predstavništva UNICEF-a, Bendžaminom Perksom.

Kovačević je, kako je saopšteno, upoznala Perksa, Perksa sa planom transformacije Dječjeg doma u Bijeloj, sa akcentom da se smanji broj djece do tri godine na institucionalnom smještaju.

„Na sastanku je dogovoreno da početkom iduće godine, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i UNICEF sprovedu kampanju koja bi imala za cilj promociju hraniteljstva, napuštanje institucija i bolje iskorišćavanje kapaciteta Dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju, naročito na sjeveru Crne Gore“, kazali su iz Ministarstva.

Početkom godine je, kako su dodali, dogovoreno i održavanje sastanka sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva prosvjete i Ministarstva unutrašnjih poslova na temu prevencije nasilja nad djecom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније