Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 05. 2013. 11:50 >> 09:12

PRIZNAO POLICIJI

Babović tvrdi da nije htio da ubije Đukanovića

Filipu Baboviću (22) iz Podgorice, osumnjičenom da je u petak ujutru u centru grada pucao iz pištolja i zapalio službeni automobil Vlade i auto-servis u Ulici Marka Miljanova juče ujutro određen je pritvor do 30 dana. To je „Pobjedi“ potvrdio njegov branilac, advokat Hamid Ganjola.

 

Ganjola je kazao da se Baboviću na teret stavljaju krivinča djela teško ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pred sudijom za istarge Višeg suda u Podgorici, Miroslavom Bašovićem, Babović je negirao da je pokušao da ubije Dragana Đukanović.

Policija je ranije saopštila da je nakon svađe sa Đukanovićem, vozačem službenog automobila mladić otišao kući i vratio se na ulicu naoružan.

Babović je, kako je Pobjedi potvrđeno u policiji, dan ranije pušten iz zatvora, gdje je boravio zbog nasilničkog ponašanja.

Niko nije povrijeđen u incidentu koji je, prema riječima svjedoka, ličio na scene iz kriminalističkih filmova. Babović je ispalio najmanje osam metaka.

Okidač za nasilje i reakciju koja je uslijedila bila je prepirka Babovića i Dragana Đukanovića, vozača službenog „pežoa 407“ Ministarstva vanjskih poslova, koji je automobil dovezao u servis „Centar“ sa dvorišne strane zgrade kod „Erste banke“.

Policija sumnja se da je ispalio nekoliko hitaca ka službenom vozilu, od kojih je jedan pogodio auto u blizini vrata suvozača.

„Potom je, kako se sumnja, uzeo benzin iz auto-servisa „Centar“, polio vozilo i zapalio ga“, navela je policija.

Prema podacima do kojih su došli forenzičari tokom uviđaja, na ulici pronađeno je šest čaura kalibra 7,62 milimetra, dok su u dvorištu pronađena tri metka i dvije čaure istog kalibra.

Babović je nakon hapšenja poslat u Urgentni centar i sa njim su razgovarali psihijatri i inspektori.

Stanarka zgrade ispred koje se sve odigralo ispričala je Pobjedi da je strahovala da će doći do krvoprolića.

„Zadesila sam se na ulici. Kada sam ulazila u zgradu vidjela sam momka kako ide sredinom ulice i puca u vazduh. Došao je do „Erste banke“ i uperio sebi pištolj u glavu. Policajac je pokušao da ga odgovori, ali je onda uperio pištolj ka njemu. Nekako je uspio da ga ubijedi da spušti pištolj, nakon čega je mladić priveden“, ispričala je stanarka.

Prema riječima očevidaca, bio je u euforičnom raspoloženju.

Što se konkretno dogodilo kod servisa i zbog čega je Babović reagovao kako je reagovao, utvrdiće istraga.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније