Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 05. 2013. 13:50 >> 17:19

VASKRS I SIMBOLIKA

Vijenac za žrtve bombardovanja Podgorice

Šef kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević položio je danas vijenac na Spomenik žrtvama bombardovanja u najvećem savezničkom bombardovanju Podgorice u Drugom svjetskom ratu, koje se dogodilo 5. maja 1944. godine.

 

„Toga dana poginulo je oko 600 građana Podgorice i u znak sjećanja na njih i njihovu žrtvu podigosmo ovaj spomenik u centru grada. Danas se navršava 69 godina od tog događaja, koji ni Podgoričani ni Crnogorci nikada ne smiju i neće zaboraviti. Samo sjećajući se ovakvih tragičnih događaja bićemo spremni da sve preduzmemo kako se nešto slično ne bi ponovilo“, rekao je Vujošević.

On je istakao da se ove godine počast žrtvama bombardovanja odaje na dan najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa.

„I to nije bez svoje simbolike. Posleratne generacije, upravo inspirisane brojnim žrtvama tokom Drugog svjetskog rata, ukljućujući i onima koje su stradale od bombi, uspjele su da Podgoricu, koja je bila do temelja sravnjena u bombardovanju, vaskrsnu kao grad i omoguće joj da danas postane moderna evropska metropola koja se ubrzano razvija“, kazao je Vujošević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније