Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 12. 2015. 18:55   >>  18:41

INSTITUT KONFUCIJE

Promovisana knjiga "Kina u mojim očima"

Knjiga “Kina u mojim očima” koju je publikovao Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore (UCG) promovisana je juče u Kulturno-informativnom centru (KIC) “Budo Tomović” u Podgorici.

Direktori Instituta Konfucije, Milena Đukanović i Deng Rong, uručili su nagrade učenicima koji su napisali pobjedničke literarne i likovne radove.

Institut je donirao knjige bibliotekama Osnovnih škola “Štampar Makarije” i “Vladimir Nazor".

Đukanović se osvrnula na rad i aktivnosti Instituta Konfucije i naglasila brojne mogućnosti odlaska u Kinu koje Institut pruža u vidu stipendija, kurseva kineskog jezika i taiđija, ljetnjeg kampa, itd.

Direktorice osnovnih škola, Ljiljana Krivokapić i Milica Stanković, istakle su da je nagradni konkurs “Kina u mojim očima" početak saradnje i podsticaj da se učenici bolje upoznaju s dalekim svijetom Kine.

“Svi prisutni su imali priliku da vide i pročitaju nagrađene radove koji su bili izloženi, ali i da uživaju u poslasticama koje je Institut Konfucije pripremio specijalno za ovu priliku”, saopšteno je iz Rektorata UCG.

Institut Konfucije je u aprilu raspisao nagradni konkurs za učenike Osnovnih škola “Štampar Makarije" i “Vladimir Nazor” za najbolje likovne i literarne radove na temu “Kina u mojim očima". Konkurs je bio podijeljen u dvije grupe: za učenike od 1. do 4. razreda, i za učenike od 5. do 9. razreda. Cilj konkursa je promocija kineskog jezika i kulture, jačanje veza između Crne Gore i Kine, odnosno upoznavanje učenika s jednom od najstarijih civilizacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније