Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

22. 12. 2015. 15:20   >>  15:07

POKLONI NAJMLAĐIM

Počeo projekat "Praznici za sve"

Projekat Praznici za sve, u okviru kojeg je donirano više od 24 hiljade eura u novcu, paketićima i opremi, trajaće šest mjeseci, a sredstva će biti upotrijebljena za nabavku novogodišnjih paketića za djecu u osjetljivim kategorijama i donaciju opreme, saopšteno je na predstavljanju te akcije.

Taj humanitarni projekat realizuje Poreska uprava u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Glavnim gradom i urednim poreskim obveznicima.

Kako je saopšteno iz Poreske uprave, projekat se realizuje za kategorije socijalno osjetljivih lica – djecu bez roditeljskog staranja, djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, djecu u udaljenim seoskim područjima na teritoriji Glavnog grada, korisnike Rehabilitacionog centra Kakaricka gora, kao i stara lica u specijalizovanim ustanovama za njegu.

Direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša, rekao je da je projekat rezultat izuzetne saradnje sa Glavnim gradom i Ministarstvom rada i socijalnog staranja, ali i sa 57 urednih poreskih obveznika, koji su donacijama doprinijeli njegovoj realizaciji i pokazali dobar primjer društveno-odgovornog ponašanja.

On je naglasio je da je prioritet Poreske uprave uspješno ostvarivanje zakonom propisanih zadataka na obezbjeđenju poreskih prihoda modernizacijom servisa i uspostavljanjem proaktivanog pristupa poreskim obveznicima.

Mugoša je na konferenciji za novinare istakao i da u toj instituciji postoji volja i posvećenost za iniciranje aktivnosti od zajedničkog društvenog značaja i kanalisanje dostupnih resursa za finasiranje potreba najosjetljivih kategorija lica kojima je potrebna pomoć društva.

On je saopštio i da će u prvoj polovini 2016. godine ovom akcijom biti donirana tehnička oprema ustanovama čiji su korisnici socijalno ugrožena lica.

Mugoša je kazao da je prva donacija dva televizora kompanije Telemon i namještaj koji je obezbijedio Telenor Crna, namijenjena novootvorenom Centru za rehabilitaciju zavisnica psihoaktivnih supstanci Kakaricka gora.

Ministarska rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević naglasila je da će donacije doprinijeti poboljšanju kvaliteta života najranjivijim kategorijama stanovništva u svim opštinama u Crnoj Gori.

Ona je kazala da će doprinijeti djeci bez roditeljskog staranja i sa smetnjama i teškoćama u razvoju, koja su smještena na porodičnom smještaju-hraniteljstvu u Dječejem domu Mladost- Bijela ili koriste uslugu dnevnog boravka u Dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju.

Kovačević je kazala da će donacije doprinijeti i starim koji su smještena u domovima starih u Risnu i Bijelom Polju, ili koriste uslugu dnevnog boravka u JU Dnevnim centrima za stara lica i licima sa invaliditetom koja su smještena u JU Zavod Komanski most.

Šefica kabineta Gradonačelnika Glavnog grada Snežana Mijušković kazala je da se nada da će značaj i pozitivna energija projekta biti prepoznati od što većeg broja institucija, kompanija i građana i da će se naredne godine organizovati šira akcija kojom će biti obuhvaćen još veći broj osoba iz najranjivijih kategorija u društvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније