Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2015. 20:17   >>  20:05

PODGORICA

Rotarijanci uručili paketiće djeci

Predstavnici Rotari kluba Podgorica, sedamnaesti put su uručili “Shoebox” paketiće djeci iz Crne Gore. Paketi koje je u Crnu Goru poslao Rotari klub iz Sautemptona u Engleskoj namijenjeni su djeci bez roditelja, izbjeglicama i djeci sa socijalnim potrebama uzrasta od 0-14 godina.

“Shoebox” paketiće pripremila su djeca iz Engleske i uputila vršnjacima iz Crne Gore”, kazao je predsjednik Rotari kluba Podgorica, Blažo Šaban. Dodao je da se paketići dijele djeci kojoj najviše trebaju, a kojima takav gest puno znači, posebno u doba Novogodišnjih i Božićnih praznika.


Uz čestitke i e-mejl adrese, paketići “Shoebox” sadrže igračke, kape, šalove, rukavice, higijenske pakete, čarapice, ukrase, društvene igre, slagalice i slično. Razvrstane su po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 3-7, od 7-10 i od 10 -14 godina.

Djeci sa socijalnim potrebama predstavljaju djelić sreće ali i znak da neko negdje misli i brine o njima.

Shoebox“ humanitarni paketići su se prvi put pojavili u Americi i Engleskoj, a zatim proširili i na ostale zemlje. Shoebox je velika akcija za ugroženu djecu širom svijeta. Djeca dobrostojećih roditelja iskoriste kutije od cipela tako što ih oblijepe ukrasnim papirom, u njih stave neku igračku, čestitku, odjeću, obuću, ukrase ili slatkiše i sve zapakuju. Ti pokloni se zatim šalju u nevladine i humanitarne organizacije. U proteklih 10 godina, preko 24 miliona Shoebox paketića je isporučeno djeci širom svijeta.

“Za 17 godina Rorari kluba Podgorica sproveo je veliki broj akcija. Najveći broj su bile samostalne i usmjerene ka institucijama i organizacijama u zdravstvu i obrazovanju i u rehabilitaciji invalidne djece i omladine u Podgorici. Poseban dio kontinuiranih humaniratarnih aktivnosti je usmjeren ka djeci bez roditeljskog staranja, djeci sa socijalnim potrebama i izbjeglicama iz kampa na Vrelima Ribničkim”, kazao je Popović.

Šest crnogorskih rotari klubova svake godine podijele više hiljada poklona djeci kojima je potrebna pomoć i znak pažnje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније