Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 01. 2016. 17:29 >> 20:02
1

KONAČNO

Skijališta dočekala skijaše

Na crnogorskim skijalištima konačno je napadalo dovoljno snijega kako bi ugostili ljubitelje zimskih sportova.

U planinskim djelovima Crne Gore od juče snijeg pada neprestano.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore (HMZCG), danas u 16 sati u Kolašinu je padao umjeren do jak snijeg, dok je na Žabljaku, Cetinju i u Pljevljima snijeg padao slabijim intezitetom.

U Ski centru Kolašin 1450 visina snijega je od 30 do 50 centimetara. Pored žičare šestosjed “Vilina Voda”, koja je u januaru već bila u funkciji, radi i ski lift “Jezerine”.

U Turističkoj organizaciji Žabljak danas i sjutra očekuju veći broj gostiju, s obzirom da je vikend. Mašine za čišćenje su od sinoć na terenu, tako da su putevi prohodni.

Sinoć je na Žabjaku napadalo 15-tak cm snijega, pa su iz Ski centra Durmitor su najavili da će danas u rad biti puštene sve staze, kao i staza za hodanje na krpljama koja se kroz šumu prostire do Crnog jezera.

Na drugom žabljačkom skijalištu, Javorovača, danas je bilo oko 300 gostiju.

Sjutra crveni meteoalarm

Iz HMZCG su najavili da se tokom noći ponegdje mogu očekivati udari vjetra olujne jačine.

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno oblačno i vjetrovito, u južnim i centralnim predjelima uglavnom suvo, a na sjeveru povremeno slab snijeg i mećava. Vjetar umjeren i jak, ponegdje na udare i olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od -12 do 4, a najviša dnevna od -10 do 7 stepeni.

U Podgorici se očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Duvaće pojačan i jak sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha u glavnom gradu biće oko 1, najviša dnevna do 3 stepena.

HMZCG je za sjutra izdao crveni meteoalarm za kontinetnalne i planinske djelove naše države, dok će na jadranskoj obali i u centralnom dijelu biti na snazi narandžasti meteoalarm.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније