Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2016. 08:10 >> 07:56

I JEDNA TETKA

Porođaju prisustvovalo 13 očeva

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) do sada je četrnaest osoba prisustvovalo porođaju, trinaest očeva i jedna tetka.

 

Odluka da partner ili neki drugi član porodice prisustvuje porođaju u KCCG na snazi je od maja 2014. godine, a ta usluga se naplaćuje 79 eura.

Parovi koji se odluče za ovu varijantu moraju se javiti KCCG-u četiri sedmice prije termina porođaja kako bi na vrijeme prošli potrebnu obuku, pišu Dnevne novine.

Odluka da porođaju može da prisustvuje osoba koju izabere trudnica jedan je od uslova da porodilište KCCG dobije oznaku "bejbi frendli". 

U Crnoj Gori već postoji sedam porodilišta opremljenih po standardima, koja obezbjeđuju stalno prisustvo bebe uz majku i prisustvo oca na porođaju, i to u Beranama, Pljevljima, Bijelom Polju, Rožajama, Nikšiću, Baru i Ulcinju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније