Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Radio Jadran

08. 02. 2016. 21:03 >> 20:50

PROJEKAT U PLANU

HN dobija stanice za bicikla na solarni pogon?

Rukovodstvo Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog održalo je danas informativni sastanak sa predstavnicima kompanije “Next-bike Croatia”, na inicijativu Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Herceg-Novi i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Cilj sastanka bio je dobijanje stručne i konsultantske podrške za buduću projekciju razvoja biciklističkih stanica i staza u Herceg-Novom.
“Next-bike” je brend koji je prisutan u 15 država svijeta, od toga u 12 evropskih, pokriva ukupno 100 gradova i ima mrežu od 30.000 bicikala. U Hrvatskoj postoje već tri godine.

Korisnici se za učešće u ovom projektu prijavljuju putem interneta, mobilnog telefona ili terminala. Stanice za iznajmljivanje su fleksibilne, nezavisne su od gradske strujne mreže, jer se mogu napajati putem solarnog panela. Postavljaju se bez velikih građevinskih zahvata što omogućava lako instaliranje i premještanje u slučaju potrebe.

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, u saradnji sa Turističkom organizacijom, ima u planu da postojeće turističke info-punktove, na najmanje dvije lokacije u gradu, osposobi za stanice za iznajmljivanje bicikala. Promocijom korišćenja bicikala, Agencija želi da promoviše zdrave stilove života i podstakne sugrađane na svakodnevnu fizičku aktivnost. Takođe želi probuditi svijest o održivom razvoju, očuvanju životne sredine i smanjenju emisije CO2.

Bike sharing bi obogatio turističku ponudu grada i doprinio atraktivnosti lokacije. Sistem javnih bicikala je društveno koristan projekat jer vodi brigu o lokalnoj zajednici, a izaziva značajnu medijsku pažnju što može dovesti do boljeg pozicioniranja Herceg-Novog na evropskim tržištima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније