Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2013. 14:59 >> 15:00

NIKŠIĆ

Studenti psihologije bojkotovali nastavu

Studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Nikšiću započeli su danas bojkot nastave, kako bi njihovi zahtjevi za nadnoknadom nastave bili ispoštovani.

Nakon što su se u hodnicima fakulteta začule pištaljke, studenti su se okupili ispred zgrade fakulteta da, kako su kazali, na šutnju uprave odgovore šutnjom.

Prodekan za nastavu Goran Barović kazao je da razumije nezadovoljstvo studenata i uvjerava da će njihovi zahtjevi biti ispoštovani.

"Zahtjevi studenata da se nadnoknade časovi zbog nedolaska gostujućih profesora i produži semestar prihvaćeni su na sastanku sa rektorom Univerziteta Crne Gore Predragom Miranovićem 24. aprila i biće ispoštovani", kazao je Barović.

On je istakao da će studenti, već danas, biti obaviješteni o rasporedu predavanja.

"Znam sigurno da već u subotu počinje nadnoknada predavanja za neke predmete. Od tri nova profesora koja će biti angažovani dva su potvrdila dolazak, a sa trećim će uskoro biti postignut dogovor", rekao je Barović.

Isplata honorara gostujućim profesorima, pojasnio je,  garantovana je ugovorom i to je nadležnost Univerziteta.

Predstavnica studenata Aleksandra Albijanić smatra da je dogovor trebalo realizovati čim je sklopljen.

"Dogovor sa rektorom trebalo je realizovati još u aprilu, a prošao je i dobar dio maja, pa je neizvjesno da li će biti i prvog ispitnog roka", kaže predstavnica studenata Aleksandra Albijanić.

Nakon što su novinari saopštili studentima da će uskoro na oglasnoj tabli biti raspored predavanja, Albijanić je saopštila da bi u tom slučaju razmislili o nastavku protesta.

"Ako bude ispoštovano sve i ako mi budemo sigurni da će ti ispiti biti održani, mi ćemo prekinuti bojkot", poručila je Albijanić.

Studenti su najavili da će i sjutra bojkotovati nastavu.

 

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније