Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2013. 15:10 >> 15:34

RUDNICI BOKSITA

Bojanić: Vlada usvojila nešto što smo već odbili

U Sindikatu Rudnika boksita u Nikšiću za sad bez zvaničnog komentara na odluku Vlade da usvoji prijedlog Komisije za ekonomsku politiku da im se isplati 320 hiljada eura pomoći. U toku pregovori sa štrajkačima u jami Biočki stan da ne prekidaju komunikaciju, kako bi im se u svakom trenutku moglo pomoći.

Predsjednik Samostalnog sindikata Rudnika boksita Borisav Bojanović izjavio je za Portal RTCG da za sad nema zvaničan stav na odluku Vlada da usvoji prijedlog Komisije za ekonomsku politiku da rudarima isplati 320 hiljada eura u vidu podrške ili pomoći.

Bojanović očekuje da će neko iz Odbora direktora obavijestiti radnike o detaljima vladine odluke, te da će Sindikat nakon sastanka sa povjereništvima zauzeti konačan stav o toj odluci.

"Vlada je danas odlučivala o nečemu što smo mi odbili. Ne znam šta to znači. Ne znam šta je cilj svega toga", rekao je Bojanić.

Bojanić je za Portal RTCG rekao i da predstavnik Sindikata sa još nekoliko rudara pregovara u jami Biočki stan sa kolegama koji su od juče radikalizovali štrajk i prestali da uzimaju hranu i vodu.

Bojanić je rekao da je cilj da se štrajkači ubijede da barem održavaju komunikaciju sa Sindikatom kako bi se u svakom trenutku moglo reagovati ukoliko im zatreba pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније