Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 02. 2016. 23:15   >>  23:01

UDRUŽENJE RODITELJI

U subotu akcija prikupljanja igračaka

Udruženje "Roditelji" će u subotu, 13. februara u Podgorici organizovati veliku akciju prikupljanja igračaka za fond Biblioteke igračaka, pod sloganom Zajedno za Igračkoteku.

Pozivaju roditelje i sve zainteresovane da doniraju očuvane edukativne igračke sa kojima se njihovi mališani više ne igraju, kako bi druga djeca imala priliku da ih koriste iznajmljujući ih ili igrajući se u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra.

„Fond biblioteke igračaka je trenutno zadovoljavajući, zahvaljujući donacijama kompanija i pojedinaca, a interesovanje za iznajmljivanje igračaka veliko. U toku prve tri sedmice rada Igračkotete i Razvojnog centra iznajmljeno je čak 96 igračaka, što je najbolji pokazatelj koliko je ovakvo mjesto bilo potrebno našim sugrađanima. Želja nam je da se postojeći fond obogati kako bi što veći broj djece mogao da koristi usluge Igračkoteke i iz tog razloga smo odlučili da organizujemo veliku akciju prikupljanja igračaka tokom koje se nadamo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da se broj raspoloživih igračaka poveća. Najpotrebnije su igračke od kvalitetne plastike ili drveta uz pomoć kojih djeca mogu razvijati finu i krupnu motoriku, ali su dobrodošle i očuvane knjige, naročito školske lektire, zatim dječiji časopisi, enciklopedije i slično“, kazala je Lepa Žunjić, koordinatorka Igračkoteke i Razvojnog centra.

Vrata Igračkoteke i Razvojnog centra u subotu će biti otvorena od 11 do 17 sati, a djeca koja donesu igračku kao donaciju moći će da dobiju besplatnu fotografiju fotografkinje Aide Dizdarević, oslikavanje lica i slatkiše koje će obezbijediti Crnagoracoop i Biobella Crna Gora, a sa njima će se družiti i Žarko Žabac.

Udruženje Roditelji poziva i kompanije da obavijeste svoje zaposlene i organizuju u toku sedmice mini akcije prikupljanja očuvanih igračaka unutar svojih kolektiva i na taj način se uključe u akciju i pomognu rad Igračkoteke.

IAkcija prikupljanja igračaka se organizuje u okviru projekta Podrška ranom razvoju djece kroz aktiviranje prvog Razvojnog centra sa bibliotekom igračaka u Crnoj Gori.

U okviru ovog projekta pored besplatnih edukativnih i kreativnih radionica, u prostoru Razvojnog centra biće organizovana i podrška u učenju djeci školskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica.

Igračkoteka i Razvojni centar se nalaze u ulici Bracana Bracanovića 74/a (bivši Tuški put), u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније