Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

09. 02. 2016. 21:42 >> 21:30
1

MATICA CRNOGORSKA

Biraju najbolji esej o deceniji nezavisnosti

Matica crnogorska raspisala je konkurs za esej „Deset godina od obnove nezavisnosti“, a rok za slanje radova je 1. oktobar.

Pravo učešća imaju građani Crne Gore do 35 godina. 

„Prva nagrada 800 eura, druga 600 eura i treća nagrada 400 eura“, saopšteno je iz Matice.

Oni su kazali da će tri najbolja rada biti objavljena u časopisu Matice crnogorske, a redakcija časopisa zadržava pravo da objavi i radove koji nijesu među prva tri. 

Kako se navodi u saopštenju, crnogorski građani su prije deset godina suverenom političkom voljom odlučili da budućnost grade na temeljnim vrijednostima evropske zajednice slobodnih naroda i demokratskih država. 

„Gdje smo danas na tom putu, svi zajedno i svako od nas kao građanin suverene Crne Gore?“, upitali su iz Matice.

Oni su upitali i koliko je prvo desetogodišnje iskustvo suverenosti i evropeizacije crnogorskog društva i države ispunilo očekivanja i u kojoj mjeri temeljne evropske vrijednosti poput slobode, jednakosti i bratstva, vladavina prava i antifašizma prožimaju realni život? 

U saopštenju se kaže da je potrebno da esej ima do 1800 znakova sa prostorom po kartici, ili do deset hiljada riječi, uz korišćenje relevantne literature i odgovarajućeg metodološkog aparata, sa sažetkom (apstraktom) na nekom od stranih jezika. 

Radove treba, kako se navodi, slati u tri štampana primjerka, i na CD-u u PDF formatu, pod šifrom, sa rješenjem - CV i kontakt u posebnoj koverti, na adresu Matica crnogorska, Beogradska 24c, Podgorica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније