Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 02. 2016. 17:44 >> 17:34
9

POVRATAK USKORO

Njemci krivi što migranti iz CG čekaju

Crnogorski državljani, koji su tražili azil u Njemačkoj, zaustavljeni su na srpsko-mađarskoj granici jer njemačka strana nije ispoštovala dogovor sa crnogorskim nadležnim organima, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI). Poručili su da Ministarstvo i naša ambasada u Budimpešti preduzimaju sve neophodne aktivnosti kako bi se crnogorski državljani vratili u domovinu i da će već danas biti stvoreni uslovi da nastave put.

Iz MVPEI-ja su kazali da nije odobren ulazak na granici sa Srbijom za šest crnogorskih državljana koji su se vraćali iz Njemačke, jer su posjedovali evropski putni list koji su izdali nadležni njemački organi ali bez prethodne saglasnosti crnogorskih nadležnih organa.

"Po dobijanju informacije o nastalom problemu, MVPEI i naša Ambasada u Budimpešti su se angažovali radi pružanja neophodne pomoći i obezbjeđivanja smještaja, te potrebne medicinske njege", saopšteno je iz MVPEI-ja.

Ambasada u Budumpešti je, kako se navodi, uputila zahtjev za saglasnost za izdavanje putnih listova za povratak ovih lica u našu zemlju koji bi trebalo da budu izdati danas, nakon čega se stvaraju uslovi da nastave put i uđu u Srbiju.

Iz MVPEI-ja su pojasnili da je problem nastao usljed nepoštovanja dogovora njemačke strane, koji je prethodno postignut sa crnogorskim nadležnim organima, da se prije povratka naših državljana u Crnu Goru provjeri državljanski status i da naša saglasnost za izdavanje ovog putnog lista.

"Ovim povodom upućen je i protest njemačkoj Ambasadi za nepoštovanje dogovora i utvrđenih procedura, a naša ambasada je zatražila prijem u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke kako bi ukazala na nastali propust, kako bi se ubuduće izbjegli ovi problemi", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније