Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 02. 2016. 08:23 >> 08:08
1

"MONTEFARM"

Stigle kapi za oči i tablete za štitnu

U "Montefarmovim" apotekama ima do voljno ljekova, ali su količine nekih medikamenata ograničene jer su pri kraju prošlogodišnje tenderske zalihe.

Kako su Pobjedi kazali iz ove apotekarske ustanove, trenutno, zbog deficita kod proizvođača nemaju „famotidina“ (za liječenje čira želuca i dvanaestopalačnog crijeva), „mostrafina“ (za prostatu) i „memantina“ (Alchajmerova bolest) koji bi trebalo da stigne u narednih nekoliko dana.

"Zbog toga što su prošlogodišnje tenderske zalihe pri kraju, ograničeni smo količinama ljekova „pradaxe“ (kapsule za smanjenje rizika od moždanog udara ili začepljenja krvnih sudova krvnim ugrušcima), za dijabetes „onglyze“ i „januvie“, kao i „fosavance“ za osteoporozu", kazali su iz „Montefarma“.

Oni su naglasili da su juče, nakon dva mjeseca, dobili „neodexacin“ kapi za oči, a stigle su i tablete „entirox“ od 100 miligrama za štitnu, lijek koji je bio deficitaran kraći vremenski period.

"Za „monopril“ tablete od 20 miligrama imamo zamjenu „fosinopril“, takođe i za „monopril plus“, dok je od 10 miligrama u ograničenim količinama", naveli su iz ove apotekarske ustanove.

Kako su dodali, „cholipam“ (za holesterol) i „ranisan“ imaju u svim apotekama, međutim, kako su objasnili, oni se besplatno, na ljekarski recept, izdaju samo uz određene indikacije.

Tako „cholipam“ na recept mogu uzeti samo pacijenti oni koji su imali infarkt ili moždani udar.

Tender za godišnju nabavku oralnih ljekova, čija je vrijednost 15,77 miliona eura, zatvoren je krajem januara, određeni su dobavljači i samo se čeka isporuka.

Iz „Montefarma“ su ranije objasnili da je procedura takva da nakon zatvaranja tendera postoji rok žalbe, te da će se nakon toga znati tačun datum isporuke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније