Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

11. 02. 2016. 14:17 >> 20:10
23

KOVAČEVIĆ NAJAVILA

Država će pomoći majci 14-oro djece

Stojka Radojević iz Mojkovca, majka 14 djece, jutros je razgovarala s ministarkom rada i socijalnog staranja, Zoricom Kovačević koja joj obećala pomoć države u zakonskim okvirima.

 

Podsjećamo, Radojević se u nedjelju javila u program TVCG, pitajući ministarku da li ima pravo na doživotnu naknadu za majke. Kovačević je tada objasnila da nažalost,  pošto nije prijavljena na Zavod, Stojki nema pravo na nadoknadu.

Ministarka je danas rekla da država izdvaja ogromna sredstva za poboljšanje materijalnog položaja građana.

„Zato sam željela da upoznam majku četrnaestoro djece, da čujem njene probleme. Sigurno je zaslužila da joj pomognemo, da li kroz zapošljavanje ili obezbjeđenje druge vrste nadoknade“, poručila je Kovačević.

Radojević je kazala da joj današnji sastanak mnogo znači, ali i ocijenila da Zakon nije dobar.

„Neko ima penziju od 300 eura i dobiće nadoknadu, a neko nema ništa“, kazala je ona.

Prilog Svetlane Slavujević, TVCG:

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније