Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

11. 02. 2016. 15:20   >>  15:06 3

VLADA ODLUČILA

Spremiti plan za slučaj da dođu migranti

Nadležni organi treba da pripreme plan predloga u vezi sa mogućnošću da Crna Gora postane trazitna ruta za migrante, dogovoreno je na današnjoj sjednici Vlade.

Ministar finansija, Radoje Žugić kazao je novinarima da je na sjednici Vlade bilo riječi o najavama da bi Crna Gora mogla postati dio tranzitne rute za migrante.

“Dogovoreno je da nadležni organi pripreme, svak iz svog opusa, plan predloga i da na narednoj sjednici Vlade dobijemo konretne zaključke”, rekao je Žugić.

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc nije isključio mogućnost da Crna Gora postane dio tranzicione rute za migrante ukoliko Austrija zatvori granice.

On je u srijedu ocijenio da bi, ukoliko Austrija i neke države u regionu zatvore granice za migrante to imati posljedice za cijeli region.

“Postoji mogućnost da države koje do sad nijesu bile postanu dio tranzitne rute“, kazao je Kurc.

Prema njegovim riječima, Crna Gore se ne nalazi na toj ruti, ali mogućnot da postane dio nje nije u potpunosti isključena.

Ministar spoljnih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić, kazao je da će Crna Gora, ukoliko dođe do zatvaranja granica za migrante, svoju politiku sinhronizovati sa zemljama regiona i Evropskom unijom.

On je naveo da je Crna Gora već ima plan postupanja u određenim situacijima i da su mjere koje je država pripremila kvalitatvnog karaktera.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније