Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 02. 2016. 10:33   >>  10:18

UPRAVNI SUD

Poništili Odluku Fonda za manjine

Upravni sud poništio je Odluku o raspodjeli sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2015, kada je podijeljeno pola miliona eura. Tužbu je podnijela Građanska alijansa (GA).

 

Iz te NVO je saopšteno da je to četvrta presuda kojom se obara odluka Fonda, dodajući da nijedna presuda još nije izvršena.

“Ova činjenica sama po sebi govori o vladavini prava i sprovođenju sudskih odluka u Crnoj Gori. Očigledno je da se svjesno toleriše njihova nezakonitost. Kao što je već nakon prve presude Upravnog suda, nalaza DRI, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i medija bilo jasno, tako je i sada u Fondu ima posla za organe krivičnog gonjenja. Posebno jer se osim ovoga finansiraju projekti koji nijesu u duhu građanske i multietničke Crne Gore a sredstva se često koriste i za političke obračune”, poručuju iz GA.

Oni su naveli da su podnijeli još jednu tužbu za raspodjelu ostatka sredstava Fonda u 2015. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније