Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Radio Jadran

12. 02. 2016. 23:01 >> 22:46

SJUTRA U HN

Na Škveranskoj fešti biće i diplomate

Sa Novljanima će drugog vikenda 47. Praznika mimoze šetati i diplomate iz regiona u Crnoj Gori. Oni će nakon prijema u Opštini učestvovati na Škevranskoj fešti od mimoze, ribe i vina, a sjutra veče na maskenbalu u hotelu Palmon bay u Igalu.

Opština Herceg Novi organizuje ujutru u 10 sati svečani prijem za predstavnike ambasada, konzulata i državnih institucija iz regiona, koji će prisustvovati događajima u okviru Praznika mimoze.

Uprkos najavljenom kišovitom vremenu, organizatori Praznika neće odustati od najavljenog programa, pa se za domaće i furešte priprema Škveranska fešta koja bi trebalo da počne u 11 sati.

Biće to svojevrsna repriza onoga što je donio prvi “Mimozin” vikend, samo u manjem obimu. Kako su nam saopštili organizatori, vatra će se ložiti na tri mjesta, a biće posluženo 300 kg ribe, 300 litara vina, uz lozu i suve smokve, a biće podijeljeno i oko 300 kg mimoze.

Mediteranski štimung i ovog puta “iznijeće” Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići, mažoretke, klapa Stari kapetan i Castel nuovo bend.

Feštanje sa rive u večernjim satima “preseliće” se u hotel “Palmon bay”, gdje je za 21 sat zakazan II maskenbal. I za ovu maškaranu paradu karte su već odavno planule, tako da će sala restorana, prema najavama, biti ispunjena do posljednjeg mjesta, kao što je i 7 dana ranije bio slučaj u Institutu. U muzičkom dijelu programa nastupiće Tri kvarta bend, klapa Stari kapetan, Gradska muzika i mažoretke.

Praznovanje u slavu žutog cvijeta biće nastavljeno u petak, 19. februara, za kada je najavljena Noć ribe i vina. Prema najavama organizatora, biće to program koji će “pokrivati” tri gradske lokacije – Park Boke, stari Rudnik i Trg Nikole Đurkovića, a početak je najavljen za 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније