Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

17. 02. 2016. 08:13 >> 07:59
19

U GOLUBOVCIMA

Prave groblje za njemačke vojnike

Groblje za poginule njemačke vojnike tokom ranijih ratova, čiji se posmrtni ostaci nalaze u Crnoj Gori, biće izgrađeno u Golubovcima po glavnom projektu koji je izradila podgorička firma ,,Arhi grad“, navedeno je u dokumentu koji je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici.

 

Ministarstvo rada i socijalnog staranjau saradnji sa resorom odbrane, pratiće realizaciju ovog projekta.

Planirano je da se izgradi groblje u sjevernom dijelu vojnog aerodroma Golubovci površine 2.600 metara kvadratnih, a novac će obezbijediti Vlada Njemačke, odnosno Narodni savez za brigu o njemačkim ratnim grobovima.

Crnogorska i njemačka vlada još 2011. potpisale su sporazum o grobovima stradalih u ratovima, kojim je regulisano da će ,,Vlada Crne Gore i Vlada SR Njemačke uzajamno, za prošlost i budućnost, besplatno i na neograničeno vrijeme obezbijediti da se zemljišne površine, koje služe kao ratna groblja, koriste kao trajna počivališta njihovih stradalih u ratovima".

Ranije je bilo odlučeno da se groblje za poginule njemačke vojnike izgradi u okvirnu Kasarne ,,Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, ali je Vlada izmijenila odluku o toj lokaciji zato što su se porodica Šaranović i predstavnici SUBNOR-a usprotivili, a sporna je bila i predviđena planska dokumentacija.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније